Klantenservice
0
  • Afrekenen is uitgeschakeld.

  High visibility

  High visibility werkkleding staat ook wel bekend als reflecterende werkkleding, hoge zichtbaarheid werkkleding of signaal kleding. High visibility werkkleding is vaak te herkennen aan de fluorescerende kleur. Toon meer

  Merken

  Geslacht

  Eigenschappen

  Materiaal

  Kleur

  Prijs

  -
  5 Producten

  High visibility werkkleding

  High visibility werkkleding staat ook wel bekend als reflecterende werkkleding, hoge zichtbaarheid werkkleding of signaal kleding. High visibility werkkleding is vaak te herkennen aan de fluorescerende kleur die gemakkelijk te onderscheiden is van de omgeving. Daarnaast gaat high visbility werkkleding vaak gepaard met reflecterende banden voor extra zichtbaarheid.

  High visibility werkkleding wordt vaak gedragen door verkeersregelaars, spoorwerkers, wegenbouwers, calamiteiten medewerkers, luchthaven medewerkers en andere beroepen waarbij een hoge zichtbaarheid van belang is.

  Normeringen voor High Visibility werkkleding

  EN ISO 20471 (EN 471)

  De internationale standaard EN ISO 20471 stelt eisen aan de zichtbaarheid van werkkleding. De normering is onderverdeeld in drie klassen. Welke klasse geschikt is voor jouw beroep, is afhankelijk van de werkzaamheden én de gestelde zichtbaarheidseisen voor jouw beroep. Onderstaande tabel geeft een richtlijn.

   

  Klasse 1

  Wanneer te gebruiken?

  Te gebruiken in situaties met een laag risico op ongelukken en een maximale verkeerssnelheid ter plaatse van 30 km/uur. Klasse 1 is niet geschikt voor werken langs de openbare weg of voor werkzaamheden in het donker of schemerlicht.

   

  Het minimumoppervlak aan high visibility materiaal in m²

  Reflecterende band: 0,10m2

  Fluorescerend textiel: 0,14 m²

   

  Klasse 2 

  Wanneer te gebruiken?

  Te gebruiken in situaties met een maximale verkeerssnelheid ter plaatse van 50 km/uur. Klasse 2 is niet geschikt voor werkzaamheden die in het donker worden uitgevoerd.

   

  Het minimumoppervlak aan high visibility materiaal in m²

  Reflecterende band: 0,10m2 

  Fluorescerend textiel: 0,14 m²

   

  Klasse 3  

  Wanneer te gebruiken?

  Te gebruiken in situaties met een maximale verkeerssnelheid ter plaatse van 90 km/uur. Klasse 3 is geschikt voor werkzaamheden die in het donker plaatsvinden.

   

  Het minimumoppervlak aan high visibility materiaal in m² 

  Reflecterende band: 0,20m2 

  Fluorescerend textiel: 0,80 m²

   

  De kleur

  Naast de zichtbaarheidseisen voor high visibility werkkleding is voor sommige beroepen of werkzaamheden ook de kleur van belang.

  Werkzaamheden langs het spoor: Oranje signaalkleding 

  Werkzaamheden lang de weg: Effen oranje of rode signaalkleding

  Weg- en spoorwerkers in een leidinggevende functie: Gele signaalkleding

   

  Let op! Vanaf 1 juli 2019 is de kleur voor weg- en spoorwerkers veranderd van geel naar oranje m.u.v. leidinggevende functies.

   

  RWS (Rijkswaterstaat) werkkleding

  High visibility werkkleding volgens de RWS-norm voldoen aan speciale regels van Rijkswaterstaat. De RWS-werkkleding moet altijd voldoen aan de EN ISO 20471 norm, echter voldoet EN ISO 20471 gecertificeerde werkkleding niet altijd aan de RWS-norm. Rijkswaterstaat stelt namelijk extra eisen voor de plaatsing van de reflecterende banden én het aantal. In de regels is onder andere vastgelegd dat veiligheids- jassen, sweaters, t-shirts en hesjes reflecterende strepen in de vorm van een ‘H’ moeten hebben. Daarnaast moeten de verticale strepen doorlopen over de schouders. Ook moet er op de mouwen en broekspijpen een verticale streep aanwezig zijn.

   

  Twijfel je of jouw werkkleding voldoet aan de RWS-norm? Bij EM Workwear staat het altijd aangegeven of een product voldoet aan de richtlijnen van Rijkswaterstaat. Een volledig overzicht RWS-werkkleding vind je hier. Liever advies op maat? Onze medewerkers van de klantenservice staan voor je klaar!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »