Klantenservice
0
  EM Workwear - Vrijdag 26 Januari 2021

  Welke werkbroek heb ik nodig voor mijn beroep?

  Vraag jij je ook wel eens af welke werkbroek geschikt is voor jouw beroep? Dan ben je niet de enige! Dat we deze vraag vaak krijgen is niet zo gek. Diverse beroepen stellen vaak speciale veiligheidseisen voor werkbroeken, hierdoor is niet elke broek geschikt voor elk beroep. We nemen graag de meest voorkomende beroepen met je door, zodat jij goed voorbereid én veilig aan het werk kunt!

   

  Werkbroeken voor de bouw

  Werkbroeken voor de bouw zijn vaak te herkennen aan de spijkerzakken en vele opbergmogelijkheden. Werkbroeken voor de bouw hebben vaak veel zakken met opbergmogelijkheden voor gereedschap. Daarnaast hebben ze kniezakken met ruimte voor kniekussens zodat jij comfortabel aan het werk kunt.

   

  Werkbroeken in de bouw krijgen veel te verduren. Het is daarom belangrijk dat jouw broek genoeg bescherming biedt. Een goede werkbroek biedt onder andere bescherming tegen:

  • Statische elektriciteit
  • Hitte en vlammen
  • Chemische vloeistoffen
  • Gereedschap en bouwmaterialen

   

  Daarnaast kan het belangrijk zijn dat jouw werkbroek reflecterend is. Dit is vooral belangrijk bij bouwprojecten waarbij ook ‘s avonds of tijdens de schemering wordt gewerkt. Een reflecterende werkbroek kan ook handig zijn tijdens de winter wanneer het relatief later licht wordt en vroeg donker. Informeer altijd bij jouw werkgever welke veiligheidseisen er worden gesteld aan jouw werkbroek zodat je altijd veilig aan het werk kunt.

   

  Shop werkbroeken voor de bouw >

   

  Werkbroeken voor de zorg

  Werkbroeken in de zorg zijn vaak gemaakt van soepel materiaal waardoor deze comfortabel zijn om in te werken. Werkkleding in de zorg is vaak gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. Door deze combinatie van materialen is het mogelijk om de werkkleding op een hoge temperatuur te wassen. Een ander voordeel is dat bacteriën zich minder snel verspreiden op een speciale zorgbroek.

   

  Hygiëne is erg belangrijk in de zorg. Dat is ook de reden dat werkbroeken in de zorg een lichte of witte kleur hebben. Hierdoor zijn eventuele vlekken goed zichtbaar en kun je gemakkelijk een schone werkbroek aan doen wanneer deze vies is. Bacteriën krijgen hierdoor geen kans omdat vieze werkkleding meteen opvalt en gewassen kan worden. Werkkleding in de zorg biedt daarom niet alleen bescherming voor de zorgverlener, maar ook voor de patiënt. 

   

  Shop werkbroeken voor de zorg >

   

  Werkbroeken voor verkeersregelaars

  Als verkeersregelaar is het niet verplicht om een high visibility werkbroek te dragen. Echter wordt dit voor jouw eigen veiligheid wel aangeraden. Als verkeersregelaar ben je namelijk erg kwetsbaar. Om ongelukken of aanrijdingen te voorkomen is het belangrijk dat jij goed zichtbaar bent. 

   

  Voor verkeersregelaars wordt het daarom aangeraden om tijdens jouw werkzaamheden een gele high visibility werkbroek te dragen met een ISO20471 klasse 2 certificering. Werkkleding met een ISO20471 klasse 2 certificering is geschikt voor verkeerssnelheden tot en met 50 km/uur. Wanneer een high visibility werkbroek wordt gecombineerd met een verkeersregelaars jas die ook ISO20471 klasse 2 is gecertificeerd, mag de combinatie van deze producten vaak worden gecertificeerd als ISO20471 klasse 3. Een ISO20471 klasse 3 certificering is geschikt om in te werken als het donker is en met verkeerssnelheden tot en met 90 km/uur. 

   

  Wil je graag meer informatie over de ISO-certificering? Het team van de klantenservice helpt je graag met het beantwoorden van jouw vragen! 

   

  Shop werkbroeken voor verkeersregelaars >

   

  Werkbroeken voor schilders

  Een schildersbroek is altijd te herkennen aan de witte kleur. Een werkbroek voor schilders moet beschikken over voldoende opbergruimte, waterdichte eigenschappen én de broek moet gemaakt zijn van slijtvast materiaal. Daarnaast hebben werkbroeken voor schilders vaak kniezakken waar kniekussens in kunnen. 

   

  Voldoende opbergruimte is fijn voor het opbergen van kwasten, spatels of ander gereedschap. Een waterdichte werkbroek is van groot belang omdat je als schilder in aanraking kunt komen met chemicaliën of schadelijke stoffen. Ook wanneer er verf wordt gemorst, is het fijn als dit niet meteen in contact komt met de huid. 

   

  Het is belangrijk om tijdens het passen goed te letten op de pasvorm. Als schilder werk je vaak op hoogtes en bevind je je regelmatig op een ladder of steiger. Een losse werkbroek verhoogt het risico om te blijven haken of steken. Om ongelukken te voorkomen moet de werkbroek goed aansluiten en kan gereedschap beter niet in de steekzakken worden gedaan. 

   

  Shop werkbroeken voor schilders >

   

  Hulp nodig?

  We hopen dat je voldoende informatie hebt gekregen over werkbroeken in jouw beroepssector. Staat jouw beroep er niet tussen maar wil je hier wel graag informatie over? Het team van de klantenservice helpt je graag met het beantwoorden van jouw vragen!

  Nieuws & Updates

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »