Klantenservice
0
  EM Workwear - Dinsdag 22 Maart 2021

  Wat is Cordura?

  Je ziet het steeds vaker voorbij komen, werkkleding met Cordura. Maar wat is Cordura eigenlijk én wat heeft het voor effect op werkkleding? We vertellen je er graag meer over in ons nieuwste blog! 


  De geschiedenis van Cordura

  Cordura is in 1929 voor het eerst ontwikkeld door het bedrijf DuPont. Cordura was in eerste instantie bedoeld voor militaire producten. Tijdens de jaren ‘70 maakte Cordura zijn opmars op de commerciële markt toen merken als Eastpack, Kelty en Jansport het materiaal gingen gebruiken. Dat het product erg aantrekkelijk voor de commerciële markt werd, was niet gek. Dit kwam omdat Cordura toentertijd voor het eerst geverfd kon worden. Hierdoor was het mogelijk om het materiaal te verkrijgen in elke denkbare kleur. Tegenwoordig is Cordura erg populair en wordt het gebruikt voor diverse doeleinden. Denk hierbij aan, motorkleding, rugzakken, schoenen en werkkleding.


  Wat is Cordura?

  Cordura is een verzamelnaam voor diverse soorten textiel. Textielsoorten die de naam Cordura dragen, hebben een aantal overeenkomstige eigenschappen. Cordura stoffen zijn gemaakt van nylon 6,6-vezels en staan er om bekend dat ze slijtvaste eigenschappen hebben en bestand zijn tegen zware omstandigheden. Daarnaast is Cordura een erg licht materiaal, wat de stof ideaal maakt voor werkkleding.


  Waarom Cordura voor werkkleding?

  Dat Cordura wordt gebruikt voor werkkleding is niet verrassend. Door de slijtvaste eigenschappen van Cordura wordt de levensduur van werkkleding verlengd. Daarnaast is Cordura een erg licht materiaal, hierdoor blijft jouw werkkleding comfortabel om te dragen. Cordura is bestand tegen abrasieve belasting. Dit wil zeggen dat de stof bestand is tegen slijtage door schuren en snijden. Door de PU-coating is de stof ook waterdicht, vuilafstotend en ademend. 


  Werkkleding met Cordura

  Heb jij interesse in werkkleding met Cordura? We hebben onze favoriete producten speciaal voor jou op een rijtje gezet!

   

  Ballyclare Werkbroek Slijtvast Met Cordura 365Ballyclare Vest Slijtvast Cordura 365
  Blåkläder Werkbroek Met Stretch Schilders

  Ballyclare Werkbroek Slijtvast Met Cordura 365

  Ballyclare Vest Slijtvast Cordura 365

  Nieuws & Updates

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »