Klantenservice
0
  EM Workwear - Dinsdag 29 September 2020

  Hoge zichtbaarheid werkkleding wassen

  Het wassen van werkkleding kan best ingewikkeld zijn, daarom behandelen we elke week een ander soort werkkleding. Deze week lees je meer over hoge zichtbaarheid werkkleding, ook wel high visibility werkkleding genoemd. We geven je handige wastips zodat de reflecterende en eventueel waterafstotende eigenschappen van jouw werkkleding intact blijven. 

   

  Let op! We raden altijd aan om eerst het wasvoorschrift van jouw werkkleding te controleren. Door het wasvoorschrift in acht te nemen voorkom je dat werkkleding sneller slijt en blijft de pasvorm intact. 

   

  High visibility werkkleding wassen

  Wanneer jouw high visibility werkkleding erg vies is, is het minder goed in staat om licht te weerkaatsen. Het is daarom erg belangrijk om schone werkkleding te dragen. Hierdoor bevorder je niet alleen jouw eigen veiligheid, maar ook die van jouw collega’s. 

   

  Wasmiddel

  Was jouw high visibility werkkleding apart volgens de aangegeven temperatuur op het waslabel. Gebruik een wasmiddel die geschikt is voor het wassen van gekleurde kleding. Let goed op dat er geen bleekmiddelen in jouw wasmiddel zitten! Dit tast de zichtbaarheid van jouw werkkleding ernstig aan. 

   

  Wasverzachter

  Om te voorkomen dat de reflecterende striping van jouw werkkleding beschadigd, raden we aan om te wassen zonder wasverzachter. Wasverzachter tast de zichtbaarheid en het waterafstotend vermogen van jouw werkkleding aan. 

   

  Lees ook: Wat betekenen de wassymbolen op het waslabel?

   

  High visibility werkkleding drogen

  We raden aan om jouw high visibility werkkleding niet machinaal te drogen. Hang jouw werkkleding netjes aan de waslijn om te drogen, hierdoor weet je zeker dat jouw kleding niet krimpt of slijt. Wil je toch jouw high visibility werkkleding drogen in een droogtrommel? Raadpleeg dan eerst het waslabel om te controleren of jouw kledingstuk geschikt is voor de droger en op welke stand deze gedroogd mag worden. Daarnaast is het raadzaam om de droger net voor het einde van het programma te stoppen. De laatste droogfase van een droogtrommel zorgt er namelijk vaak voor dat de kleding krimpt of slijt. 

   

  High visibility werkkleding strijken

  Wanneer je het waslabel van jouw high visibility kleding bekijkt, is de kans groot dat de kleding niet geschikt is om te strijken. Wanneer de werkkleding wel wordt gestreken gaat de zichtbaarheid ernstig achteruit en weerkaatst de kleding minder licht. Staat er in het waslabel dat de werkkleding wel gestreken mag worden? Doe dit op een lage temperatuur en strijk nooit de reflecterende striping.

  Nieuws & Updates

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »