Klantenservice
0
  EM Workwear - Woensdag 22 Januari 2021

  Hoe moet ik mij kleden bij koud weer?

  De komende week worden er lage temperaturen voorspeld. Wanneer jij buiten aan het werk bent, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op dit koude weer. We geven je daarom graag een aantal tips over thermo- en onderkleding. Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je je moet kleden tegen het koude weer én ga je goed voorbereid aan het werk!

   

  Wat is thermokleding?

  Thermokleding heeft als doel het vasthouden van bestaande lichaamswarmte. Thermokleding wordt gemaakt van synthetisch materiaal of merino wol omdat deze materialen goed zijn in het warm houden of verkoelen van het lichaam. Daarnaast zijn deze materialen goed in het afvoeren van transpiratievocht. 

  Hoe dikker de thermokleding is, hoe beter de thermokleding de lichaamswarmte vasthoudt. Dunne en strakke thermokleding is daarentegen geschikt voor het afvoeren van transpiratievocht. Tijdens het sporten wordt daarom aangereden om thermokleding te dragen die goed aansluit en aan de dunne kant is.

   

  Wat moet ik aan bij lage temperaturen?

  Nu rest alleen nog de vraag: 'Wat moet ik aan bij lage temperaturen?'. Om deze vraag te beantwoorden hebben we een handige video van Blåkläder. In deze video leggen ze in het kort uit welke kledingstukken geschikt zijn om te dragen bij koud weer én introduceren ze het drie-lagen systeem.

   

   

  De basislaag bestaat uit een thermoshirt, -broek en lekkere warme sokken. De basis laag zorgt er voor dat transpiratievocht kan worden afgevoerd naar de tussenlaag.  

  De tussenlaag heeft een isolerende werking en bestaat uit een vest van synthetisch materiaal. Door het synthetische materiaal kan het vocht van de basislaag worden afgevoerd naar de buitenste laag. Een fleecevest is als tussenlaag erg geschikt omdat deze gemakkelijk losser gedaan kan worden wanneer je het te warm vindt. De tussenlaag kan dus ook erg handig zijn om de lichaamstemperatuur te regelen. 

  De buitenlaag beschermt je tegen de wind, kou en regen. De werkbroek, -jas, en -schoenen moeten daarom winddicht en waterafstotend zijn. Daarnaast is het belangrijk om er voor te zorgen dat de buitenste laag ademende eigenschappen heeft. Hierdoor kan het transpiratievocht worden afgevoerd naar buiten en vergroot je de ventilatie. 

   

  Shop Blåkläder

  Ben je benieuwd naar de kledingstukken uit de video? Via onderstaande links kun je gemakkelijk navigeren naar de collectie van Blåkläder.

  Blåkläder Technische Onderkleding Light

  Blåkläder Technische Onderkleding Light Dames

  Blåkläder Light Sokken

   

  Blåkläder Fleecejack

   

  Blåkläder Softshell Jack

  Blåkläder Werkbroek X1500

  Nieuws & Updates

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »