Klantenservice
0
  EM Workwear - Vrijdag 21 Oktober 2020

  Aan welke eisen moet verkeersregelaarskleding voldoen?

  Een verkeersregelaar is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Verkeersregelaars worden vaak ingezet bij omleidingen, verkeershinder of evenementen. Verkeersregelaars zorgen er bijvoorbeeld voor dat het verkeer op een juiste manier begeleid wordt tijdens het oversteken, parkeren of omrijden. Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden is het van groot belang dat jij als verkeersregelaar goed herkenbaar bent. Om een uniforme uitstraling te creëren, is er speciale wet- en regelgeving rondom verkeersregelaarskleding.

   

  Als verkeersregelaar ben je verplicht om een jas, hesje of poloshirt te dragen. Deze kledingstukken moeten voldoen aan de wet- en regelgeving voor verkeersregelaars zoals beschreven in de ‘Regeling verkeersregelaars 2009’. 

   

  We hebben de belangrijkste eisen voor een verkeersregelaarsjas, -hesje of -poloshirt samengevat in onderstaand overzicht:

  • Bovenkleding voor verkeersregelaars bestaat uit een fluorescerend gele bovenkant (A) en een fluorescerend oranje onderkant (B). 
  • De scheiding ligt ter hoogte van de onderkant van de armsgaten. De scheiding wordt gemarkeerd door een horizontale doorlopende reflecterende band (C).
  • De tweede horizontale reflecterende band begint 5 cm vanaf de onderkant (D).
  • Tussen de twee horizontale strepen zijn twee verticale reflecterende banden aangebracht (E).
  • De reflecterende banden hebben een breedte van 5 cm.
  • De kleding is voorzien van een reflecterende driehoek. Deze zit tussen de doorlopende reflecterende banden in en is zo groot mogelijk (F). 
  • De reflecterende banden mogen niet onderbroken worden door bijvoorbeeld een rits. Een verdekte rits is wel toegestaan (G). 
  • Aan de zijkant zitten twee horizontale reflecterende strepen die de verticale strepen aan de voor- en achterkant met elkaar verbinden (H). 
  • De verkeersregelaarskleding is aan de voor- en achterkant hetzelfde. 
  • Wanneer de verkeersregelaarskleding lange mouwen heeft, zijn deze voorzien van twee reflecterende banden. 
  • Een bedrijfslogo is toegestaan op de borst aan de linkerkant met een maximale afmeting van 11x11 cm.

   

   

  Sinds 2014 is het niet meer toegestaan om oranje bovenkleding te dragen met de tekst ‘verkeersregelaar’. 

   

  Let op! Dit artikel is geschreven op 30-10-2020. Eventuele wijzigen op het gebied van wet- en regelgeving na deze datum staan mogelijk niet beschreven in dit artikel. Raadpleeg voor de actuele wet- en regelgeving altijd de website van de overheid.

   

   

  EM Traffic Verkeersregelaars hesje RWS

  Tricorp Poloshirt Verkeersregelaar 203011

  EM Traffic Verkeersregelaarsparka Oxford RWS

   

  Advies verkeersregelaarskleding

  Naast de verplichte bovenkleding voor verkeersregelaars, wordt er vaak nog een gele of oranje high visibility werkbroek gedragen. Door het dragen van een high visibility werkbroek ben jij als verkeersregelaar extra goed zichtbaar. Het dragen van een high visibility werkbroek wordt sterk aangeraden bij werkzaamheden die ‘s nachts plaatsvinden. 

   

  Op alle weersomstandigheden voorbereid zijn? Dan raden we aan om jouw bovenkleding op te bouwen uit laagjes. Wanneer je vroeg moet beginnen, is het vaak nog koud buiten, terwijl het ‘s middags misschien lekker warm wordt. Draag bijvoorbeeld een verkeersregelaarspolo, een high visibility trui, verkeersregelaarshesje en een verkeersregelaarsparka. Krijg je het warm? Dan kun je gemakkelijk de parka uit doen omdat je nog een verkeersregelaarshesje draagt. Op die manier blijf jij comfortabel, goed zichtbaar, en voldoe je aan de wet- en regelgeving. 

   

   

  EM Traffic Werkbroek RWS

  Tricorp Poloshirt Verkeersregelaar Lange Mouw 203002

  EM Traffic Werkbroek RWS 

   

  Verkeersregelaar werkschoenen

  Als verkeersregelaar ben je bijna altijd buiten aan het werk. Omdat je op diverse locaties komt, raden wij aan om een werkschoen met een S3 normering aan te schaffen. Werkschoenen met een S3-normering zijn waterbestendig, voorzien van een veiligheidsneus en geschikt om bijvoorbeeld bouwplaatsen te betreden.

  Nieuws & Updates

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »